Jobba med design

Ordet design kan innefatta många olika saker och därför finns det många sätt du kan jobba med det. Är du kreativt lagd och älskar att skapa kan du jobba med design. Men att veta inom vilket område du ska jobba kan vara svårt och därför får du i det här inlägget veta mer om hur du på olika sätt kan arbeta med att designa.

Grafisk design

En grafisk designer arbetar med att digitalt ta fram olika reklamkampanjer och digitala profiler till ett företag. Många grafiska designer arbetar på en designbyrå men det är även vanligt att arbeta som frilansare. För att få jobb som grafisk designer behöver du ha en utbildning på universitetsnivå. Men det skadar inte om du innan utbildningen är självlärd och du kan leka dig fram i exempelvis Adobe Illustrator och Adobe Photoshop.

Möbeldesigner

En annan typ av designer är en möbeldesigner. Vad en möbeldesigner sysslar med finns i yrkestitelns namn. Det är kort och gott en person som arbetar med att designa möbler. Många möbeldesigners arbetar för stora möbelföretag. Till exempel Ikea. Du behöver ha tekniska kunskaper såväl som vissa hantverkskunskaper för att kunna bli möbeldesigner.

Kläddesigner

Sist men inte minst kan du jobba med design genom att designa kläder. Är du intresserad av mode och gillar att arbeta med textil och är kreativ kan du designa dina egna kläder. Det finns flera kläddesigners som har nått framgång utan utbildning. Men det är förstås till stor hjälp om du har utbildning. Som kläddesigner kan du arbeta för stora klädföretag eller starta ditt eget klädmärke.

Design

Posted februari 22, 2023 in: Okategoriserade by Rebecka

fudge-lite