Olika typer av ramar

Oavsett om det är klassisk eller modern konst du har på väggarna blir det bättre om du ramar in det. Hos https://dearsam.se/ kan du hitta både ramar och snygga motiv. Av den anledningen tänkte jag skriva lite om olika typer av ramar.

Flytande ram

Flytande ramar ska ge effekten av att motivet svävar fritt på väggen. Egentligen skulle man kunna säga att det inte är någon ram. En flytande ram består vanligtvis av en glasskiva utan själva ramen. Används gärna för att rama in något väldigt speciellt motiv.

Moderna ramar

Moderna ramar utmärks av att de är väldigt tunna. Vanligtvis används en passepartout för att framhäva motivet. Ramen är vanligtvis gjord i trä som är mörkt eller ljust. En modern ram är perfekt för klassiska verk, som Van Gogh eller Warhol eller någonting mer modernt.

Galleriramar

Påminner i hög utsträckning om moderna ramar med skillnaden att ramen ofta är gjord i metall. Även här är själva ramen väldigt tunn och ofta används passepartout.

Shadowbox

En särskild typ av ram som ofta används för att rama in 3D-objekt. Det kan till exempel handla om miniatyrer, tyger eller annat som inte har klassiskt bildformat. Namnet på ramtypen kommer sig förstås av att det som ramas in lämnar skuggreflektioner.

Posted september 10, 2020 in: Design by Rebecka

fudge-lite