Vardagsdesign

Du sitter där i din fåtölj och dricker en kopp te och tittar ut över rummet. Du suckar och tänker “Gud vad trist det ser ut”. Det enda ljusa i rummet är de vita väggarna som stirrar på dig och undrar “Vi då?”. Gardinerna är gråa och trista, alla möbler är mörka och dystra, till och med prydnadssakerna. Krukväxterna fick inte vattnet de behövde för att ge rummet lite färg och soffan stirrar på dig och skriker “Släng bort de hemska kuddarna du har lagt på mig!” Lugn, du har inte blivit tokig och tro det eller ej men många av oss sitter eller har suttit i samma sits som du gör just nu. Allt kan fixas och det vet du nog, men pengarna kanske inte räcker till allt det där du vill ha. Gör dig själv en tjänst och gå igenom vad det är du skulle vilja ändra och bläddra sedan igenom kataloger, även internet. Jämför mellan dyrt och billigt och skrin ner allt. Ta gärna foton för att enkelt gå tillbaks och titta. Gör dig själv och ditt hem en tjänst, bli din egen vardagsdesigner.

Kloka idéer och smarta lösningar

Det sägs att morgonstund har guld i mun och det stämmer för vardagen är en guldgruva och så är även helgdagarna. Du har nu gått igenom allt du vill ha, klistrat upp alla foton och hittat några billiga möbler som ändå kan göra det värt att titta in på olika platser där de har fynd varor och second hand butiker. Man behöver inte fylla sitt hem med prydnadssaker men man kan verkligen hitta saker för en liten slant i sådana butiker. Om ditt soffbord är tråkigt, så kanske du skulle kunna köpa lite sandpapper och slipa ner ytan en bit för att få ny färg att fastna lättare. Krukväxter kanske inte är så bra, om det inte är plastväxter och några små kan man alltid köpa eller så kan man gå ut i skogen, hitta några grena på marken. Köp lite sprayfärg i olika färger, guld, silver, grönt med mera och sätt de sedan i en glaskruka som du har fyllt med stenar och du kan göra samma sak med ljus. Små soffkuddar finns i många olika färger och kan köpas för runt 20 lappen eller så kanske du kan sy. Ikea är en bra plats att titta in på.

Glöm inte barnen

Jag tycker du ska ge dig själv en klapp på axeln, sätta dig ner vid köksbordet, sträcka armarna upp i luften, släng benen upp på bordet och njut, det är du värd. Du har kommit en lång bit på vägen när det gäller lite form och färg här och där i ditt hem för att känna glädje och soffan kommer att tacka dig för de där kuddarna du köpte. Ge barnen lite fingerfärg och papper och låt dem göra konstverk till dig som du kan hänga på väggarna i glada och härliga färger. Man kan köpa billiga träramar som enkelt piffas till med lite färg och glöm inte bort att du har de där sprayburkarna. Var kreativ och förgyll din vardag med enkla design tips. När du har varit så duktig då kan det vara värt att lägga lite extra pengar till barnen. Lite mysiga filtar, nappar till de små, bättre blöjor, mjukisdjur, ett ritbord och varför inte en lekmatta. Denna affären har allt från åkpåsar till haklappar.

Posted april 28, 2020 in: Design by linn

fudge-lite