Design i hemmet

För att göra hemmet lite trevligare kan det vara kul att skaffa olika typer av design. Det finns nämligen en mängd olika metoder för att sätta sin prägel på hemmet. Därför kommer denna text syfta till att ge tips kring hur man kan göra hemmet trevligare med design.

Köp redan designade möbler och inredningsdetaljer

Det allra enklaste och smidigaste sättet att designa hemmet är att köpa möbler och inredning som redan är designade. Det finns nämligen en mängd olika designers som är proffs på att göra fina möbler och inredningsdetaljer. I Sverige är det väldigt vanligt att man inreder i skandinavisk design vilket innebär att man har många raka linjer och färger som vit, svart och grå. Detta har varit populärt under flera år och det fortsätter att sätta sin prägel på de svenska hemmen.

Ett exempel på vad man kan köpa är bland annat svarta ramar i storleken 70×100 som kan sättas upp på väggen. Väl i tavlan kan man fortsätta med olika nyanser av grått. Men möjligheterna är oändliga och det kan ibland vara kul att smyga in olika typer av färger i hemmet.

Designa möbler och inredningsdetaljer själv

När man flyttar till en ny lägenhet eller ett nytt hus kan det vara dyrt att köpa allting nytt. Därför har det blivit populärt att designa möbler själv, vilket också är bra från en miljöaspekt. Numera kan man köpa nästan allt begagnat, varpå det kan vara kul att hitta olika typer av kombinationer. Exempelvis kan man göra ett bord till TV:n av en träpall som ligger slängd på tippen. Det kräver dock en del arbete då man måste slipa pallen och möjligen ta isär träbitarna för att få den form som man vill ha.

Posted juni 20, 2020 in: Design by Rebecka

fudge-lite