Inred hemmet med tapeter

När man inreder sitt hem kan det vara svårt att veta hur man ska börja då det finns så många olika stilar, färger och tapeter. Att måla väggarna i hemmet är såklart snyggt och stilrent men det kan vara roligt att ha någon fondvägg i rummet eller till och med i alla rum.

Är man extra modig kan man även tapetsera taket för en wow-faktor. Fortsätt läsa för att få några tips på hur du kan inreda ditt hem med tapeter.

Många vill att ett rum ska vara i en viss stil, tema eller tidsepok och tapeter är ett perfekt sätt för att skapa stilar.

Har man vintage-möbler kan man förstärka det temat med en tapet som har 60-talsmönster. Familjetapeter har massa tapeter för alla stilar och teman och du kan även skapa egna fototapeter till familjerummet.

Låt gärna den dominerande färgen i rummet synas i små detaljer i tapeten för att ge rummet ett sammanhängande intryck.

En extrem wow-faktor är att tapetsera taket, för vem har sagt att tapeter bara är till för väggarna? Att tapetsera taket kan bli coolt och en något helt eget.

En annan wow-faktor kan vara en vägg med naturmotiv som väcker rummet till liv, till exempel sovrummet.

Vill man inte hänga tavlor på väggarna kan man skapa konst på andra sätt och göra konst av en tapet som man gillar. Man tapetserar helt enkelt bara en del av väggen och kanske sätter en ram runt. Det är också perfekt om man inte vill ha motivet i hela rummet. Läs också vardagsdesign för mer tips på design.

En tapet kan få ett rum att se både större och mindre ut. Ett stort rum passar i mindre mönster och ett litet rum tjänar mer på större mönster.

Du kan även skapa en funktion i något av rummet som en bokvägg med hjälp av en boktapet som passar som en läshörna. Läs också grafisk design för att lära dig mer.

Det finns även tapeter som ser tredimensionella ut som kan skapa coola illusioner. Letar man efter en mer industriell tapet kan man använda en tegeltapet för att skapa en illusion.

Som sagt är tapeter inte bara för väggar så kanske har du skåp eller bänkar som du är trött att kolla på? Då kan du använda någon snygg tapet du har över och integrera dem i tapeten för att väcka möblerna till liv igen.

Eftersom man inte spenderar en längre tid i badrummet kan man använda en tapet med ett ståtligt mönster för att få ett stämningsfullt badrum. Till exempel en tapet med ett stort blommigt mönster.

Posted februari 2, 2021 in: Design by Rebecka

fudge-lite